Lata 60/70/80
Wyświetleń:329
Pobrań: 43
Update RequiredTo play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your
Flash plugin.
Rozmiar
9.27 MB
Jakość
320 kb/s
Data
18-07-2023, 07:36
Z mojego 7mio calowego singla z roku 1990.Piosenka została wydana po raz pierwszy w 1989 roku z albumu o tej samej nazwie. Odniósł sukces w wielu krajach europejskich, takich jak Hiszpania, Niemcy, Wielka Brytania i Austria w 1989 i 1990 roku, osiągając piąte miejsce na brytyjskiej liście singli w marcu 1990 roku i pojawiał się na wielu kompilacjach tanecznych od 1990 roku do dnia dzisiejszego.Dwa lata młodszy ode mnie gdyż Guru Josh a tak na prawdę nazywał się ten Brytyjczyk Paul Walden urodził się w 1964 roku i ciekawostka jak Dr Alban z zawodu był dentystą.Piszę o nim w czasie przeszłym gdyż w roku 2015 popełnił samobójstwo na Ibizie.Szkoda gdyż przed ten czas swojej żywotności stworzył kilka ciekawych projektów muzycznych.Apropo z naszych znanych muzyków który jest z zawodu lekarzem ale nie dentystą tylko neurologiem i posiadający stopień doktora nauk medycznych jest Kuba Sienkiewicz z Elektrycznych Gitar,coś Wam chyba mówi tytuł przeboju'Jestem z miasta':)(to widać,słychać i czuć)